Danja werkt al 27 jaar bij WLGroep en ook op dezelfde locatie en het verveelt nog steeds niet.
“Ik ben gestart in 1996 op Leekerweide als stagiaire, daarna als vrijwilliger en dan ging ik elke donderdagavond met cliënten naar de soos. Daarnaast werkte ik in het weekend via het uitzendbureau. Toen ik mijn opleiding SPW afgerond had ben ik de flexibele poule in gegaan. Dit was van korte duur omdat er een functie vrij kwam op de groep waar ik stage had gelopen.”
“Ik heb altijd de mogelijkheid gekregen om te groeien via WLGroep, dat vind ik het mooie aan deze organisatie. Er zijn heel veel cursussen en trainingen die je kunt volgen om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit geeft je de kans om je werk optimaal te kunnen blijven doen.”
“Ondertussen, 27 jaar later werk ik nog op dezelfde afdeling. Een voor mij veilige basis waarin groei en ontwikkeling mogelijk is. Dit jaar zijn we als team geschoold in LACCS. Voor een goed leven, moet het voor de cliënt op 5 gebieden voor elkaar zijn (lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding). De uitleg maakten ons er meer bewust van hoe we de cliënt kunnen ondersteunen in hen ontwikkeling. Ik geniet ervan wanneer ik op het werk ervaar dat er bewustwording is gecreëerd door het volgen van deze training.”
“Het mooie van het werken op de woning vind ik dat het elke dag anders is, zolang je je ogen maar open houdt. Door met een open blik te kijken zie je elke dag nieuwe dingen. Ik zie cliënten ontwikkelen en groeien en dat vind ik mooi. De meeste wonen al meer dan 35 jaar samen en dat zie je terug in de omgang met elkaar. Door in te spelen op wat je ziet, kan je de cliënt optimaal begeleiden.”
“Er gebeuren ook een heleboel leuke dingen. We gaan samen op vakantie, vieren alle feestdagen en zijn altijd van de partij als er iets leuks georganiseerd wordt. Wij zorgen wel dat het leuk blijft en er veel gelachen wordt.”
“Op Wentel 4B/D zijn collega’s meer dan welkom die aan het re-integreren zijn. Hierdoor zorgen we dat mensen (opnieuw) werkervaring kunnen opdoen. Door open te staan voor re-integratie kandidaten zorgen we er samen voor dat mensen weer gezond aan het werk kunnen. Voor de cliënten is er dan een extra begeleider en is er meer 1 op 1 aandacht. Een mooie win-win situatie!”
“De meeste cliënten communiceren non-verbaal, ze laten allen op andere manieren merken wat ze willen. Hierdoor is het voor de medewerker belangrijk om te begeleiden via totale communicatie. Ook hier wordt je in geschoold als je bij ons komt werken.”
“De driehoek tussen cliënt, familie en wonen vind ik heel belangrijk; met zijn allen creëren we het beste voor de cliënt. En dat doe ik elke dag weer met groot plezier.”